❤ 150.000 gelukkige klanten ❤ We zeggen bedanken!

Tips voor het maken van een fotocollage


Veelgestelde vragen fotocollage maken

  1. In welke formaten en afmetingen kan ik mijn collage maken?
  2. Op welke fotoproducten kan ik mijn fotocollage laten afdrukken?
  3. Welk materiaal is bij het collage maken het meest populair?
  4. Hoe kan ik de afdruk van mijn collage betalen?
  5. Is het collage maken gratis?
  6. Kan ik mijn fotocollage online naar een ander adres verzenden?

In welk fotoformaat moeten mijn foto's zijn opgeslagen?

Voor het fotocollage maken heb je fotobestanden nodig die in JPG-formaat zijn opgeslagen. JPG, oftewel JPEG, is het meest gebruikte beeldformaat en wordt tegenwoordig standaard door elke spartphone en digitale camera gebruikt.

Hoeveel foto's kunnen er in een fotocollage?

Dat hangt af van het sjabloon dat je voor je fotocollage wilt gebruiken, we hebben sjablonen voor 2 tot wel 100 foto's. Hier kun je kiezen tussen de verschillende fotocollage designs.

Hoe verander ik het ontwerp van mijn collage?

Standaard is er voor jouw fotocollage al een ontwerp uitgekozen. Met één klik op 'Auto-fill' worden hierin al jouw foto's geplaatst. Mocht je toch liever de voorkeur geven aan een ander ontwerp, dan heb je keuze uit vele verschillende andere ontwerpen. Deze zijn ingedeeld in collages voor een bepaald aantal foto's of je kiest een thema. Met één klik op 'Collage maken' wordt het ontwerp overgenomen.

Welk kleurenspectrum moeten mijn foto’s hebben? RGB of CMYK?

Welk kleurenspectrum je gebruikt is voor ons niet belangrijk, omdat onze software automatisch het kleurenspectrum van je foto herkent en het afdruksjabloon dienovereenkomstig aanpast voor een optimaal resultaat. De standaardinstelling van het kleurenspectrum in de digitale fotografie is echter RGB.

Is er een minimale resolutie voor mijn fotobestand?

In principe kun je tegenwoordig met vrijwel elke digitale foto een collage maken, omdat digitale camera’s tegenwoordig allemaal over een voldoende resolutie beschikken om een fotocollage online af te drukken. Mocht je fotobestand te klein zijn, geeft ons systeem dit automatisch aan door middel van een rode smiley. Zo kun je heel gemakkelijk zien welk fotobestand geschikt is voor het collage maken en heb je altijd ene perfect resultaat.
In principe geldt echter de volgende samenhang: hoe hoger de resolutie van je fotobestand, hoe beter wij jouw fotocollage kunnen maken en afdrukken.

In welke formaten en afmetingen kan ik mijn collage afdrukken?

In principe kunnen onze fotocollages in alle bij ons aangegeven formaten worden besteld. De verschillende formaten zijn bovendien in tal van afmetingen verkrijgbaar. Van kleine fotocollages van 30 x 30 cm tot reusachtige fotocollages van 120 x 90 cm.

Hoe kan ik mijn foto’s uploaden?

Je kunt je foto’s na het selecteren van je collagesjabloon met behulp van de knop 'Foto’s toevoegen' (rechtsboven) uploaden. Als je de CTRL-toets ingedrukt houdt, kun je meerdere foto’s tegelijk uploaden. Check ook onze instructievideo!

Welk materiaal is bij het collage maken het meest populair?

De fotocollage op canvas is het meest gekozen product, omdat het canvas bij de afdrukken zeer stijlvol overkomt. De afdruk op plexiglas is echter ook heel populair bij amateurfotografen.

Hoe kan ik de afdruk van mijn collage betalen?

Bij het maken van een fotocollage bieden we een scala aan betaalmogelijkheden aan. Je kunt de afdruk van je fotocollage met iDEAl, creditcard, overschrijving of PayPal betalen.

Hoe kleurnauwkeurig zijn de afbeeldingen van de foto‘s?

Aangezien een klein deel van de monitoren van particulieren gekalibreerd zijn, kunnen kleuren bij het collage maken duidelijk van de weergave op de monitor afwijken. Als je een kleurnauwkeurige fotocollage wilt bestellen, moet je van te voren een lokaal reclamebureau of fotograaf raadplegen. Zij beschikken meestal over kleurnauwkeurige systemen en kunnen je bij het collage maken verder helpen.

Hoe wordt mijn fotocollage geleverd?

Als je fotocollage als afdruk bestelt, leveren wij deze via onze logistieke partner UPS. Als je collage tijdens het transport wordt beschadigd, moet je direct je beklag doen bij de chauffeur. Hierdoor is de verzekering van je fotocollage gewaarborgd en kunnen we onmiddellijk een nieuw exemplaar toesturen.

Is het ook mogelijk om fotocollages van een groot formaat te maken?

Je kunt je fotocollage op canvas bij ons tot een grootte van maximaal 120 x 90 cm afdrukken. Dat is een erg imposant formaat als je het in het echt ziet. Maar we bieden ook andere materialen in indrukwekkende formaten. Vergelijk hiervoor onze actuele opties voor fotocollage afdrukken.

Hoe wordt mijn fotocollage geleverd?

In principe is de levertijd van je collage afhankelijk van het materiaal waarop je jouw fotocollage wilt laten maken en de plaats waar deze moet worden geleverd. Binnen Europa kunnen wij een 24-uurs leveringservice aanbieden, zelfs voor een fotocollage op canvas.

Op welke fotoproducten kan ik mijn fotocollage laten afdrukken?

De fotocollage op canvas is het meest gevraagde product. Het canvas maakt als dragermateriaal een bijzonder elegante indruk. Echter, ook een foto op plexiglas, aluminum of als poster levert een prachtig resultaat. Je kunt de fotocollage ook als digitaal bestand kopen om deze vervolgens te versturen als e-card of te printen zo vaak je wilt.

Is het collage maken gratis?

In principe is het collage maken gratis. Er ontstaan alleen kosten als de fotocollage wordt afgedrukt als poster, op canvas of andere fotoproducten. Je kunt de fotocollage ook als digitaal bestand kopen om deze vervolgens te versturen als e-card of te printen zo vaak je wilt.

Kan ik ook foto’s uit mijn collage verwijderen?

Het verwijderen van foto’s uit je collage is heel gemakkelijk. Als je de muisaanwijzer over een foto beweegt, verschijnen er extra opties. Met de X kun je de foto op deze plek uit je fotocollage verwijderen.

Hoe kan ik tekst invoegen op mijn collage?

Wij bieden collagesjablonen met tekst aan. Hierin kun je tekst op specifieke plaatsen invoeren en formatteren. Dit betekent dat je de tekstgrootte, de kleur en het lettertype kunt veranderen.

Kan ik mijn fotocollage online naar een ander adres verzenden?

Tijdens het bestellen van je fotocollage kun je op elk moment tijdens het bestelproces een ander afleveradres opgeven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je fotocollage op canvas als cadeau direct naar de ontvanger te laten verzenden.

Komt mijn pakket veilig aan?

Wij verzenden je fotocollages in stevige kartonnen dozen die een hoge transportzekerheid garanderen. Elk pakket wordt volgens dezelfde veiligheidsvoorschriften verpakt en vóór de verzending gecontroleerd. Na het collage maken kun je er zeker van zijn dat wij je kleine kunstwerk met veel zorg zullen verzenden. Bovendien kun je de huidige locatie van je pakket ten allen tijde volgen via het online trackingsysteem van onze drukkerijpartner.

Nu foto uploaden


Foto selecteren


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG max. bestandsgrootte 50 MB


rechtstreeks naar de sjabloon