Fotocollage tips | fotocollage-maken.net
+++ ♥ Jouw favoriete collage in XXL! ♥ +++

Service Hotline
+49 30 400 544 50

Fotocollage tips


Tips voor het maken van een fotocollage

Nu fotocollage maken FAQ

  1. In welke formaten en afmetingen kan ik mijn collage maken?
  2. Op welke fotoproducten kan ik mijn fotocollage laten afdrukken?
  3. Welk dragermateriaal is bij het collage maken het meest populair?
  4. Hoe kan ik bij het collage maken de afdruk betalen?
  5. Is het collage maken gratis?
  6. Kan ik mijn fotocollage online naar een ander adres verzenden?

In welk fotoformaat moeten mijn beeldbestanden worden opgeslagen?

Voor het collage maken heb je fotobestanden nodig die in JPG-formaat zijn opgeslagen. JPG, oftewel JPEG, is het meest gebruikte beeldformaat en wordt tegenwoordig standaard door elk mobieltje met camera en elke digitale camera gebruikt.

Hoeveel foto’s kan een fotocollage bevatten?

Dat hangt af van het sjabloon dat je voor je fotocollage wilt gebruiken. Hier kun je kiezen tussen verschillende fotocollage design.

Hoe verander ik het ontwerp van mijn collage?

Standaard is er voor jouw fotocollage al een ontwerp uitgekozen. Met één klik op “Auto-fill” worden hierin al jouw foto’s geplaatst. Maar, mocht je toch liever de voorkeur geven aan een ander ontwerp, dan heb je keuze uit vele verschillende andere ontwerpen. Deze zijn ingedeeld in collages voor “3 tot 9 foto’s, “10 tot 20 foto’s” en “meer dan 20 foto’s”. Met één klik op “Collage maken” wordt het ontwerp overgenomen. Nu moet deze nog worden gevuld en de collage is af. Check ook onze instructievideo!

Welk kleurenspectrum moeten mijn foto’s hebben? RGB of CMYK?

Het kleurenspectrum dat je gebruikt, dat is voor ons niet belangrijk, omdat onze software automatisch het kleurenspectrum van je foto herkent en het afdruksjabloon dienovereenkomstig aanpast voor een optimaal resultaat. De standaardinstelling van het kleurenspectrum in de digitale fotografie is echter RGB.

Is er een minimale resolutie voor mijn fotobestand?

In principe kun je tegenwoordig met vrijwel elke digitale foto een collage maken, omdat digitale camera’s tegenwoordig allemaal over een voldoende resolutie beschikken om een fotocollage online af te drukken. Mocht je fotobestand te klein zijn, geeft ons systeem dit automatisch aan door middel van een rode smiley. Zo kun je heel gemakkelijk zien welk fotobestand geschikt is voor het collage maken. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw fotocollage er altijd perfect uitziet.
In principe geldt echter de volgende samenhang: hoe hoger de resolutie van je fotobestand, hoe beter wij jouw fotocollage kunnen maken en afdrukken.

In welke formaten en afmetingen kan ik mijn collage maken?

In principe kunnen onze fotocollages in alle bij ons aangegeven formaten worden besteld. De verschillende formaten zijn bovendien in tal van afmetingen verkrijgbaar. Van kleine fotocollages van 20 x 20 cm tot reusachtige fotocollages van 160 x 120 cm.

Hoe kan ik mijn foto’s naar mijn album uploaden?

Je kunt je foto’s na het selecteren van je collagesjabloon met behulp van de knop “Foto’s toevoegen” (rechtsboven) in de map “Mijn foto’s” uploaden. Als je de CTRL-toets ingedrukt houdt, kun je meerdere foto’s tegelijk uploaden. Check ook onze instructievideo!

Kan ik de gratis fotocollage ook afdrukken?

Natuurlijk. Als je ons aanbod “Gratis fotocollage maken” benut, krijg je een beeldbestand van je gemaakte collage. Dit beeldbestand kun je direct met je printer thuis afdrukken.

Welk dragermateriaal is bij het collage maken het meest populair?

De fotocollage op canvas is het meest gekozen product, omdat het canvas bij de afdrukken zeer stijlvol overkomt. De afdruk op plexiglas is echter ook heel populair bij amateurfotografen.

Hoe kan ik bij het collage maken de afdruk betalen?

Bij het maken van een fotocollage bieden onze partners een scala aan betaalmogelijkheden aan. Je kunt de afdruk van je fotocollage met een creditcard, automatische incasso of PayPal betalen.

Hoe kleurnauwkeurig zijn de afbeeldingen van de foto‘s?

Aangezien een klein deel van de monitoren van particulieren gekalibreerd zijn, kunnen kleuren bij het collage maken duidelijk van de weergave op de monitor afwijken. Als je een kleurnauwkeurige fotocollage wilt bestellen, moet je van te voren een lokaal reclamebureau of fotograaf raadplegen. Zij beschikken meestal over kleurnauwkeurige systemen en kunnen je bij het collage maken verder helpen.

Hoe wordt mijn fotocollage geleverd?

Als je op onze website voor het collage maken je fotocollage als afdruk bestelt, leveren wij deze via onze logistieke partner UPS. Als je collage tijdens het transport wordt beschadigd, moet je direct je beklag doen bij de chauffeur. Hierdoor is de verzekering van je fotocollage gewaarborgd en kunnen we onmiddellijk een nieuw exemplaar toesturen.

Is het ook mogelijk om fotocollages van een groot formaat te maken?

Je kunt je fotocollage op canvas bij ons tot een grootte van maximaal 160 x 120 cm afdrukken. Dat is een erg imposant formaat als je het in het echt ziet. Maar we bieden ook andere materialen in indrukwekkende formaten. Vergelijk hiervoor onze actuele fotocollage afdrukken.

Hoe wordt mijn fotocollage geleverd?

In principe is de levertijd van je collage afhankelijk van het materiaal waarop je jouw fotocollage wilt laten maken en de plaats waar deze moet worden geleverd. Binnen Europa kunnen wij een 24-uurs leveringservice aanbieden, zelfs voor een fotocollage op canvas.

Op welke fotoproducten kan ik mijn fotocollage laten afdrukken?

De fotocollage op canvas is het meest gevraagde product. Het canvas maakt als dragermateriaal een bijzonder elegante indruk. Echter, ook een foto op plexiglas, alu-dibond of als poster levert een prachtig resultaat.

Is het collage maken gratis?

In principe is het collage maken gratis. Er ontstaan alleen kosten als de fotocollage wordt afgedrukt als poster, op canvas of andere fotoproducten. Als fotobestand kan de fotocollage gratis worden gedownload, op Facebook worden gedeeld of als E-card worden verzonden.

Kan ik ook foto’s uit mijn collage verwijderen?

Het verwijderen van foto’s uit je collage is heel gemakkelijk. Als je de muisaanwijzer over een foto beweegt, verschijnen er extra opties. Met de X kun je de foto op deze plek uit je fotocollage verwijderen.

Hoe kan ik tekst aanbrengen op mijn collage?

Wij bieden collagesjablonen met tekst aan. Hierin kun je tekst op specifieke plaatsen invoeren en formatteren. Dit betekent dat je de tekstgrootte, de kleur en het lettertype kunt veranderen.

Kan ik mijn fotocollage online naar een ander adres verzenden?

Tijdens het bestellen van je fotocollage kun je op elk moment tijdens het bestelproces een ander afleveradres opgeven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je fotocollage op canvas als cadeau direct naar de ontvanger te laten verzenden.

Is het logo van Fotocollage-maken.net ook op mijn afdruk te zien?

Niet automatisch. Het logo wordt alleen op gratis gemaakte fotocollages afgedrukt. Zodra je, bijvoorbeeld, de fotocollage op canvas laat drukken, wordt het logo alleen op aanvraag afgedrukt.

Blijft het collage maken altijd gratis?

Reeds vele duizenden enthousiaste fans hebben de mogelijkheid benut om een fotocollage gratis te maken. Zolang het financieel gezien mogelijk is, zullen wij deze service blijven aanbieden. Help ons daarom en informeer anderen over onze diensten, zodat we het gratis collage maken ook in de toekomst kunnen blijven aanbieden.

Komt mijn pakket gegarandeerd aan?

Wij verzenden je fotocollages of fotolijsten in stevige kartonnen dozen die een hoge transportzekerheid garanderen. Elk pakket wordt volgens dezelfde veiligheidsvoorschriften verpakt en vóór de verzending gecontroleerd. Na het collage maken kun je er zeker van zijn dat wij je kleine kunstwerk met veel zorg zullen verzenden. Bovendien kun je de huidige locatie van je pakket ten allen tijde volgen via het online trackingsysteem van onze drukkerijpartner.

Kan ik Fotocollage-maken.net aan anderen aanbevelen?

Heel graag zelfs! Alleen door ons aan anderen aan te bevelen kunnen wij onze service gratis collage maken blijven aanbieden. We zijn dus afhankelijk van jouw hulp.

Nu foto uploaden


Foto selecteren


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG max. bestandsgrootte 50 MB


rechtstreeks naar de sjabloon