Fotomozaïek | fotocollage-maken.net

Service Hotline
+49 30 400 544 50

Fotomozaïek


mosaic landing visual 1 uk
fotocollage-maken.net
ZEER GOED
4.75 / 5.00
 • Tot 1.000 foto’s uploaden
 • Binnen 48 uur geleverd
 • Nu met gratis preview
Fotomozaïek maken
Verzendklaar: Woensdag, 24.10.2018
trustbar

Fotomozaïek – Jouw afbeelding van 1.000 foto‘s

Een fotomozaïek wordt gemaakt van een heleboel kleine fotootjes. Deze foto’s worden als raster naast elkaar gelegd en leveren samen met de grote afbeelding een fotomozaïek op. Terwijl er op onze collages maximaal plaats is voor 29 foto‘s, kunnen er voor een fotomozaïek maximaal 1.000 foto‘s worden geüpload.

Fotomozaïek – wat is dat?

Het mozaïek als kunstobject is al heel lang in trek. In de oudheid al was men gefascineerd door deze vorm van kunst. Met de uitvinding van het fotomozaïek eind 20ste eeuw heeft het mozaïek een nieuwe populariteit beleefd. Want de technologie om uit een heleboel kleine fotootjes een grote afbeelding samen te stellen, maakt artistieke souvenirs en fotocadeaus mogelijk.


Hoe een mozaïek ontstaat

Om een fotomozaïek te maken heb je een heleboel kleine fotootjes nodig, die in een groot raster achter de grote afbeelding worden geplaatst. De mozaïek-collage op de achtergrond wordt op heel verschillende manieren samengesteld, al naar gelang het:

 • Aantal van de kleine fotootjes – Hier geldt, dat hoe meer foto’s er geüpload worden, hoe minder vaak de foto’s worden herhaald. Geplaatst op een groot fotomozaïek worden wel 5.000 kleine fotootjes afgebeeld. Als je 50 foto‘s uploadt om het mozaïek samen te stellen, wordt elke foto dus 100 keer afgebeeld. Als je 500 foto‘s uploadt, wordt elke foto dus maar 10 keer afgebeeld. Onze tip: Minder dan 50 foto‘s moet je niet uploaden. Hoe meer foto‘s er geüpload worden, hoe beter.
 • Gewenste grootte van het mozaïek – De grootte van het mozaïek maakt uit, hoeveel foto’s er op de uiteindelijke foto te zien zullen zijn. Op de grootte 60 x 40 cm zijn bijvoorbeeld 810 kleine fotootjes te zien. Op de grootte 160 x 120 cm zijn 6400 kleine fotootjes te zien.
 • Afbeeldingsgrootte van de aparte foto‘s – Als de aparte foto’s in de weergave te klein zijn, kunnen deze maar moeilijk herkend worden. Als ze te groot zijn, doen ze de totale indruk die het hoofdmotief maakt teniet. Door lange jaren ervaring is gebleken, dat 2 cm beeldgrootte de optimale waarde is voor de afzonderlijke foto`s.
 • Hoogte-breedteverhoudingen van de kleine fotootjes – Al naargelang de geüploade foto’s portrait- , landscapeformaat of vierkant zijn, moet er een apart fotoraster worden gemaakt. Omdat bij de meeste mozaïeken een mix van alle hoogte-breedteverhoudingen de basis is, is het gecreëerde raster van de collage op de achtergrond al even uniek als een vingerafdruk. Bij een collage in de grootte 160 x 120 cm levert dit alleen al 40 miljoen fotorastermogelijkheden op. In combinatie met de fotomotieven wordt het daarom bijna onmogelijk, tweemaal exact hetzelfde fotomozaïek samen te stellen.
 • Geselecteerde grote foto – De geselecteerde grote foto is het belangrijkste onderdeel van het fotomozaïek. Hij wekt de beslissende foto-impressie bij degene die hem bekijkt. Bij de keuze van de foto horen daarom motieven met regelmatige, grote, kleurige vlakken de voorkeur te krijgen. Grote simpele motieven zijn op het mozaïek duidelijk gemakkelijker te herkennen als het klaar is. Details op de grote foto gaan in het raster van de vele kleine foto’s in de collage daarentegen verloren.

Zoveel kleine foto‘s bevat het mozaïek

Drukgrootte in cm Aantal kleine foto‘s
30 x 20 cm 210 foto’s
40 x 30 cm 400 foto’s
60 x 40 cm 810 foto’s
80 x 60 cm 1600 foto’s
120 x 90 cm 3600 foto’s
160 x 120 cm 6400 foto’s

Fotomozaïek samenstellen – Zo doe je dat

Een fotomozaïek online creëren is tegenwoordig heel eenvoudig. In slechts 3 stappen is een mozaïek van veel kleine foto’s samengesteld.

 1. De gewenste foto’s uploaden.Hiervoor moet je van tevoren wel beslissen, welke foto je als grote afbeelding wilt gebruiken en welke foto’s je als aparte foto’s wilt sturen. De grote foto moet een eenvoudig motief met krachtige kleuren zijn. De aparte foto‘s mogen best een geringe resolutie hebben. Daarvoor geldt alleen: hoe meer, hoe beter. Als alle foto’s zijn gestuurd, stellen wij daarvan binnen 24 uur een mozaïek-collage samen.
 2. Bevestigen van de mozaïekvoorproef. Je krijgt van ons de voorproef van je mozaïek. Nu kan je beslissen, of je de mozaïek zo wilt bestellen of dat we nog een keer correcties voor je moeten uitvoeren.
 3. Bestellen van je fotomozaïek.Als je mozaïek je bevalt, kan je nu beslissen, hoe wij het mozaïek voor je drukken. Op dit ogenblik bieden we canvas, acrylglas, aluminium sandwichplaat en poster als drukmateriaal aan. We maken mozaïeken in de grootte van ten minste 60 x 40 cm tot maximaal 160 x 120 cm. Zodra je je bestelling hebt doorgegeven, duren het drukken en de verzending ongeveer 3 werkdagen. Wanneer je je mozaïek voor een bepaalde gelegenheid cadeau wilt doen, moet je dus ten minste 4 werkdagen inplannen. Als je er toch een keer te laat mee mocht zijn, bieden wij je bovendien een expres-service aan.

Fotomozaïeken om cadeau te doen

Het fotomozaïek wordt graag bij speciale gelegenheden cadeau gegeven. Wij drukken heel veel mozaïeken van trouwfoto‘s, voor jubilea of verjaardagen af. Maar ook als illustratie van een vakantie, een reis of een verblijf in het buitenland wordt de mozaïekfoto graag gebruikt.

Nu foto uploaden


Foto selecteren


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG max. bestandsgrootte 50 MB